header

Waarom BWB > Algemeen

Algemeen

Er bestaan vele soorten vleesvee-rassen, maar waarom nu juist Belgisch Wit Blauw?

De vraag van de consumeerder naar gezond, betaalbaar en mager vlees wordt beantwoord met het Belgisch witblauw rund.

Door een natuurlijke selectie zijn de Belgische rundveehouders erin geslaagd een uniek dier met unieke genen te fokken wat geleid heeft tot het superieur dikbilras dat we vandaag de dag kennen. Bovendien heeft het vlees als voordeel dat het hoogwaardig is van kwaliteit en vetarm.
Het BWB is veruit het meest populaire vleesras in Nederland en België. Ook vele andere landen in Europa en daarbuiten zien de meerwaarde van het ras in en importeren dieren en genetica van het ras. Gezien de groeiende wereldbevolking en de daaraan gepaarde voedselproblematiek groeit de vraag naar het exclusieve raszuivere BWB-ras of om het in te kruisen met lokale vleesrassen. In delen van Zuid Amerika, Afrika en Azië is dit gebeurd en de resultaten hiervan zijn meer dan positief. Met het Belgisch witblauw ras als voornaamste bouwsteen zal de bevolking gevoed kunnen blijven worden met kwalitatief, uiterst gezond rundvlees en niet te vergeten met de kleinste ecologische voetafdruk t.o.v. andere vleesvee-rassen.